tisdag 28 juni 2011

Josef Frank

Eldblomma
Det första vi tog tag i innan vi flyttade in för ett år sedan var de två sovrummen på övervåningen. Vi visste att vi skulle bli tvugna att bo i renoveringskaos under en tid framöver, så vi ville ha en liten "färdig" oas på övervåningen där vi kunde krypa ihop i soffan och glömma målning, slipning, rivning etc.

Övervåningen består av två sovrum med snedtak och en liten hall samt en klädkammare. Sist huset renoverades var -72 så där uppe låg heltäckningsmattor av modell ofräsch, furupanel som tak och väggar med fläckig karaktär. Vi rev ut mattorna och målade taken vita (sjuhundra-femtio-elva lager!!!!), väggarna blev stochholmsvita (vilket jag ångrar) och i ena sovrummet fick Josef Frank vara med som inspiration med tapeten Eldblomma. Älskar denna tapet! Den livar verkligen upp övervåningen!

Som golv la vi in ett IKEA-golv, TUNDRA vit
www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20213519#/30213514/
Det var min idé så jag kan inte skylla på maken.. Ångra, ångra, ångra!! Visst, vitt är snyggt och fräscht. Japp, rummet ser större och luftigare ut, och yes, vi sparade 1000-lappar på att ta ett billigt golv. MEN för dig som inte har lust att dammsuga så fort du tagit ett par kliv över golvet; välj inte vitt golv!!!

Funderar på att gå tillbaka till 70-talsandan som var här uppe innan och lägga in en heltäckningsmatta faktiskt.. Vad tror ni om det? Erfarenheter?

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar